По думите му, ако метеорологичната прогноза позволи, движението ще бъде пуснато

...
По думите му, ако метеорологичната прогноза позволи, движението ще бъде пуснато
Коментари Харесай

До 14 дни пускат Северния обход на Бургас, за да поеме трафика от АМ Тракия

По думите му, в случай че метеорологичната прогноза разреши, движението ще бъде пуснато по Великден. 

Очаква се до празника Северният обход на Бургас към този момент да има и Акт 16, като до тогава придвижването ще бъде междинно поради закъснение на осветлението. " Ако Акт 16 не бъде взет до две седмици, сигурно ще има подобен до началото на летния сезон ", увери министър Шишков. 

Следващата седмица се чака да стартира и ремонтът на компрометирания язовир " Ясна поляна ". За него Министерският съвет отпусна сумата от 23 млн. лева Шишков увери, че по време на летния туристически сезон няма заплаха обитаемоте места на юг от Бургас, които се зареждат с питейна вода оттова, да минат на воден режим.

Спортната зала " Арена Бургас " пък може да получи Акт 16 до дни, само че това е месец след периода, подложен при последната ревизия на оборудването в края на предходната година. Надяваме се в края на април да имаме всички документи, даващи право на употреба, сподели още Шишков. Той направи нова ревизия на спортния обект, дружно с представители на локалната власт. 

Снимка: БТА

" Съвсем скоро комисията от Дирекция " Национален строителен надзор " би трябвало да стартира работа по въвеждане на постройката в употреба. Това, което сега се правеше като довършителни работи, се наложи поради монтирането на пистата по лека атлетика. Залата е планувана по този начин, че в нея да могат да се практикуват разнообразни типове спортове. Тоест, когато има нужда за писта по лека атлетика, тя ще се инсталира. Когато има нужда от терен за волейбол, се прави терен за волейбол ", сподели Шишков. 

По думите му последното актуване на постройката може да се случи и по-рано от края на април.

" Предполагам, че в границите на 20-30 дни ще може да се завърши процедурата за приемане на Акт 16. Може да отнеме и две седмици. Но това, което през днешния ден видях, е друго от това, което видях преди няколко месеца. Забавяне от месец не е толкоз съдбовно, значимо е оборудването да е добре изпълнено и да работи добре. Това е може би първата зала, която е издигната от доста години насам. Тя дава опция за надпревари по лека атлетика, тъй че това е изключителна облага освен за Бургас, само че и за страната ", сподели още служебният районен министър.

Последната ревизия, която Иван Шишков направи на обекта, бе през ноември предходната година. Тогава той разгласи, че спортната зала " Арена Бургас " ще бъде отворена отчасти до два месеца. 

БТА

Заедно със заместник-министъра на спорта Петър Георгиев, министър Шишков прегледа още веднъж главния блок на залата и подготвителните площи. Заедно с тях бе кметът на Бургас Димитър Николов и заместникът му по строителните въпроси инж. Чанка Коралска. 

Освен спортната зала в Бургас, през днешния ден министърът инспектира и Северния обходен път на града, който бе пуснат отчасти в края на декември. По-късно Шишков ще се запознае на място и със положението на пречиствателната станция на бент. " Ясна поляна ", за която бяха отпуснати държавни средства за незабавен ремонт.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР